Storm helpt Shell besparen op saneren van asbestflenspakkingen

Door Storm Industriediensten.

Storm saneert bij Shell Pernis en bij Shell Moerdijk asbestverdachte flenspakkingen. Storm past hierbij de Batteryspray methodiek toe, waarbij een deken van nevel over de flensverbinding wordt gelegd.

Storm heeft al meer dan 80 flenspakkingen gesaneerd waardoor wij samen met Shell een besparing hebben weten te realiseren van tenminste €100.000,- in het eerste half jaar van 2020. Deze besparing kan zelfs nog verder oplopen bij meerdere flensen per dag.

Storm heeft hier de afgelopen jaren veel ervaring mee opgedaan in de industrie en vastgoed en is daarmee de specialist geworden in het gebruik van de Batteryspray methodiek. Batteryspray is toepasbaar bij iedere flensgrootte, iedere type asbestpakking en elke locatie.

Eventuele asbestvezels slaan met de nevel neer, waardoor blootstelling is uitgesloten. De nevel (en mogelijke asbestvezels) wordt opgevangen en na afloop samen met doeken en handschoenen veilig en gemakkelijk afgevoerd volgens de geldende regels.

Waar voorheen een complete opstelling (met Deco unit, adembescherming en soms zelfs tenten) opgetuigd moest worden, is onze methode veiliger, goedkoper, simpeler, en efficiënter.

Daarnaast hoeft er voor het saneren van een flenspakking geen asbestinventarisatierapport meer te worden opgesteld of een melding gemaakt te worden naar de overheid. Hierdoor kan er direct, zelfs al binnen 4 uur (afhankelijk van de installatie), worden begonnen met het saneren en wordt stilstand van installaties geminimaliseerd.

‘Efficiëntie zonder concessies’ is al jaren een credo van Storm Industriediensten. We kijken voortdurend waar wij onze dienstverlening kunnen verbeteren zonder concessies te doen qua veiligheid, gezondheid of omgeving.

Kom direct met ons in contact

Wij komen bij u langs om de situatie op te nemen en doen u binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Storm helpt Shell besparen op saneren van asbestflenspakkingen